Undervisere

Emil Gryesten

Koncertpianist, MGK-koordinator og underviser på Aalborg MGK samt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Emil Gryesten (f. 1985) er koncertpianist og underviser i klaver og kammermusik ved MGK Nord/Aalborg Kulturskole og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Emil er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki, med videre studier ved International Piano Academy i Como i Italien og i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium. Som barn og ung i Aarhus var han elev på Klaverskolen Gradus.
Han har modtaget priser ved en lang række danske og internationale konkurrencer for unge pianister, bl.a. vandt han som 15-årig førstepris ved Steinway-konkurrencen i Hamburg samt guldmedalje ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence i København. I 2010 vandt han både førstepris og Publikums Pris ved Nordisk Pianistkonkurrence på Nyborg Slot. Under sin tid som studerende ved Sibelius-akademiet vandt han desuden førstepris ved Finlands nationale klaverkonkurrence i Jyväskylä i 2010, og han modtog ligeledes førsteprisen ved Blüthner Pianistkonkurrencen i Malmö i 2006.
Emil spillede sin første solo-recital som 15-årig og har siden da haft en aktiv koncertkarriere både som solist og som kammermusiker. Han debuterede som solist med orkester som 16-årig, med Aarhus Symfoniorkester. Han har optrådt ved klassiske musikfestivaler såsom Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival, samt Espoo Piano Festival og Kuhmo Kammermusikfestival i Finland, Bluethner Classics i Leipzig, International Piano Association Switzerlands koncertserie i Lugano. I sommeren 2018 spillede han debutkoncert i Carnegie Hall i New York. Han har lavet flere produktioner, både studieoptagelser og liveindspilninger, for DR-P2 samt YLE i Finland, samt en række cd-indspilninger for pladeselskaberne Danacord, Dacapo og Classico.

Stine Hasbirk

Bratschist i DR symfoniorkestret og i Arildkvartetten

Dansk bratschist ansat i DR symfoniorkestret og spiller i Arildkvartetten begge steder siden 2012. Før det var Stine ansat i Det kgl. kapel og Mahler Chamber Orchestra. Stine har spillet i de fleste danske kammermusikforeninger med Arildkvartetten og de har spillet alle Beethovens strygekvartetter på Det kgl.Teater i 2020. Som gæst i Den Danske Strygekvartet har Stine rejst i Canada,USA og Tyskland. Stine underviser på Det kgl. danske musikkonservatorium, Sankt Annæ MGK og Københavns MGK, og hun har været dommer ved Berlingske, Den danske strygerkonkurrence og til vinter ved P2’s kammermusikkonkurrence. I 1998 vandt Stine 1.pris ved P2’s kammermusikkonkurrence og Sveriges internationale kvartetkonkurrence med Cailin strygekvartet 2002 vandt Stine solistpriser ved Maurice Vieux Paris og DAAD Frankfurt.

Nicolas Sublet

Soloviolinist i Randers Kammerorkester og underviser på det jyske musikkonservatorium og Randers Musikskole.


Mangfoldighed, oprigtighed og nysgerrighed, beskriver den franske violinist Nicolas Sublets musikalske personlighed. Hans studier i nogle af de største konservatorier i Europa (Geneve, Lyon, Berlin, Aarhus) har inspireret ham til et bredt repertoire, der strækker sig fra barok- til samtidsmusik; fra optræden som solist til kammer- og orkestermusikalsk virke og fra koncert i klassisk format til eksperimentel performance.

Nicolas Sublet er i fastansat som soloviolinist i Randers Kammerorkester og violinlærer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han underviser også på Aarhus Musikskole og Randers Musikskole. Han er dertil grundlægger af Ensemble Hermes i Aarhus. Hans deltagelse i adskillige kammermusikfestivaler som Les Rencontres Musicales de Haute Provence giver ham regelmæssigt muligheden for at spille sammen med store kunstnere som Philippe Berrod, François Dumont, Raphael Merlin, Philippe Muller, Marianne Piketty, Jean-Guihen Queyras, Alexandre Tharaud, Antje Weithaas eller Tabea Zimmerman.

Mathias Kjøller

Soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester

Mathias Kjøller, født i 1985, begyndte at spille klarinet på Vejle Musikskole som 10-årig. Som 18-årig startede han på Det jyske Musikkonservatorium (DJM) med John Kruse som lærer, og i 2007 vandt han pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Denne stilling bestred han sideløbende med sine studier i Århus og senere i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) ved Lee Morgan. I 2009 studerede han ved Yehuda Gilad i Los Angeles, og han har fulgt hans undervisning siden. Mathias har vundet solistkonkurrencer på både DJM og DKDM og var i juni 2011 solist med DKDM Symfoniorkestret i Nielsens klarinetkoncert dirigeret af Michael Schønwandt. Desuden har han været solist med Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og flere gange med Aarhus Symfoniorkester. I 2011 blev han udpeget som 2. soloklarinettist i DR Symfoniorkestret. Siden har han valgt at genoptage stillingen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Han har desuden gæstet orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Mahler Chamber Orchestra, Malmø Symfoniorkester og Sveriges Radios Symfoniorkester som soloklarinettist. I 2013 fik Mathias 2.pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert. Han repræsenterede Danmark ved den Norske Solistpris i Bergen i 2013. Han er en aktiv kammermusiker og optræder jævnligt på festivaler i ind- og udland som Festspillene i Bergen, DSQ Festival og West Cork Chamber Music Festival med musikere som Den Danske Strygekvartet, Andreas Brantelid, Chloë Hanslip og Marianna Shirinyan. Mathias udgav sin første CD i 2018 på pladeselskabet Orchid Classics til store anmelderroser. Han har udover ovenstående modtaget undervisning af Ricardo Morales, Karl Leister, Wenzel Fuchs og Martin Fröst. Mathias Kjøller har modtaget bl.a. Sonnings Musikstipendium, Musikanmelderringens Kunstnerpris, Gladsaxe Musikpris, Victor Borges Musiklegat og Statens Kunstfonds legat, Den Unge Elite.

Janne Fredens

Janne Fredens, solocellist i Randers Kammerorkester og underviser i cello på både konservatorie og musikskoleniveau.
Stifter af Kammermusik Camp.

Janne Fredens startede sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium som 15 årig, men tog solistklassen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Sideløbende studerede hun på Musikakademiet i Prag, derefter
Edsberg kammermusikinstitution i Stockholm hos Prof.Torleif Thedeen og afsluttede
studierne hos Prof. Frans Helmerson. Janne Fredens har altid været en særdeles aktiv
kammermusiker. Hun har specielt med sin klavertrio Jalina Trio høstet stor anerkendelse, og
med dem optrådt i Australien, England, Japan, Tyskland, Norge, Sverige, Israel, Italien, Ungarn,
Tjekkiet, Bruxelles og ofte gæstet USA, blandt andet på en turne i Californien med Beethovens
Tripelkoncert. Trioen har indspillet tre cd´er hvoraf deres Brahms/Mendelssohn indspilning
vandt P2 prisen i 2004. Desuden har hun ofte medvirket ved radio- og TV transmissioner,
først og fremmest i Danmarks Radio og TV, men også i ABC Radio Australia, MRD
Musiksommer og Yomiri Television Japan, både som solist og kammermusiker.
Jalina Trio er topprisvindere ved flere af de største internationale
kammermusikkonkurrencer: ”Concorso Internationale di Musica da Camera” Trapani, Italien,
”The 4th Osaka Internationale Chamber Music Competition”, Japan, samt ”Trondheim
Kammermusikkonkurrence” Norge. Jalina Trio blev udtaget til at deltage i ”Isaac Stern
Chambermusic Workshop ”i New York med afsluttende koncert i Carnegie Hall store sal, og
blev senere inviteret af Isaac Stern til at deltage i hans ”Jerusalem Chamber Music Encounters”
i Israel.
Janne Fredens har modtaget flere legater og priser, bl.a. Jacob Gades store legat, BG Fonds
Kammermusikpris, Kulturministeriets rejselegat samt Leonie Sonnings Musikfonds legat.